hero

Bouwen met liefde

Nieuws/14 February 2023

RoosRos heeft liefde voor gezond en toekomstgericht ontwerpen en het creëren van een leef-, woon- en werkomgeving die bijdraagt aan het geluk en welbevinden van mensen. Liefde hebben we ook voor onze gebouwen, onze relaties en onze collega’s. We blozen nog steeds als we ons ontwerp tot leven zien komen en we krijgen het warm van biobased en circulair bouwen. Graag delen we onze liefde voor architectuur en onze passie voor het architectenvak.

In het kader van Valentijnsdag spraken we een aantal collega’s over onder andere hun passie voor innovatie, architectuur en BIM.

BIM-Coördinator Pieter Schipper heeft passie voor innovatie.
“Ik geniet ervan om nieuwe innovaties en technieken toe te passen in ons werkproces. Hierdoor wordt het eindproduct sneller gerealiseerd en is de kwaliteit beter gewaarborgd. Daarnaast maken technische innovaties het werk leuker, omdat ‘saaie’ repeterende handelingen zoveel mogelijk worden geëlimineerd. Naast het innoveren van het werkproces geniet ik ook van nieuwe innovaties binnen projecten door samen met de andere teamleden mooie en slimme oplossingen te verzinnen, om zo met elkaar prachtige projecten te realiseren. Het leukste van innovatie is misschien wel het samenwerken, waarbij ieder zijn specifieke kennis en kunde inzet voor een gezamenlijk doel.”

Architect Vera Awadis heeft liefde voor ontwerpen.
“Mijn liefde voor architectuur is op jonge leeftijd begonnen. Op mijn achtste droomde ik ervan om architect te worden. Het creëren van gebouwen voor mensen sprak me aan. Systemen en patronen bedenken voor een gestructureerd en doordacht ontwerp met als doel de gebruiker te kunnen voorzien van haar of zijn wensen. Dit doe ik met heel veel passie en plezier! Wat begint met een krachtige schets eindigt in een tastbaar gebouw met gelukkige gebruikers. Het blijft magisch. Mijn volgende droom; een gezondere en groenere leefomgeving voor de mens!”

Technisch ontwerper Henk Westra heeft liefde voor modelleren.
“Zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig geweest met dingen bedenken, tekenen en bouwen. Ik vind het fijn bezig te zijn met vraagstukken waarbij alle onderdelen tot een passend geheel worden samengebracht, om van een gedachte naar een plan te komen, naar iets dat gemaakt kan worden. En dat doe ik binnen RoosRos met veel plezier.”

Secretaresse Marit Orgers heeft liefde voor hospitality.
“Door mijn stageperiode ben ik verliefd geworden op RoosRos. Deze eerste liefde is uitgegroeid tot een loopbaan van meer dan twintig jaar bij dit mooie bedrijf. Met veel liefde ondersteunen we met het secretariaat de club collega’s en zorgen we dat het bezoek verwelkomd wordt met een grote glimlach en een heerlijke kop koffie of thee.

BIM-coördinator Teun de Vries heeft passie voor BIM.
“Op de middelbare school wist ik het al, ik ga later niks met computers doen. Ik wil architect worden. Dat is iets anders gelopen. Alhoewel? Informatie Technologie is eigenlijk ook een vorm van architectuur. De spelregels zijn een beetje anders, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Het gaat ook over structureren. De juiste vraag destilleren en deze oplossen. Het gaat ook over menselijk gedrag, toekomstbestendigheid, hergebruik, inventief zijn, en passende maatregelen zoeken. En wat is er nou leuker dan een oplossing maken die gewoon werkt! Daar word ik enthousiast van. Ik heb er veel lol in om BIM-coördinator te zijn binnen RoosRos. En af en toe echt te innoveren. Of met een ‘proof of concept’ de gedachten van mensen over een onderwerp iets bij te sturen. Kijk .. zo kan het ook!”