hero

Boostdag I 2021

Nieuws/04 June 2021

De eerste boostdag van 2021 is een feit. Dit keer digitaal; achter onze laptop zaten we klaar voor een inspirerende en leerzame middag. Topsprekers Reinier van den Berg en Teun van de Keuken namen ons mee in hun verhaal over biodiversiteit, klimaatverandering en afval. De boostdag werd traditiegetrouw afgesloten met een heerlijke (digitale) borrel.

RoosRos Academie
Als lerende organisatie zijn we bij RoosRos Architecten altijd in ontwikkeling en blijven we leergierig. Vanuit deze overtuiging is de RoosRos Academie ontstaan. Een academie die medewerkers de mogelijkheid biedt om zich vakinhoudelijk maar ook op persoonlijke gebied te blijven ontwikkelen. En dat ontwikkelen doen medewerkers voor zichzelf of in trainingsgroepjes. Twee keer per jaar hebben we met het hele team een boostdag.

Weerman Reinier van den Berg
De eerste spreker van de middag was Reinier van den Berg, met zijn verhaal over het verlies van de bioversiteit, klimaatverandering en de positieve impact van bomen. Waarbij de invloed van de klimaatverandering op de temperatuurstijging aan bod kwam en hij aan de hand van vijf pijlers uitlegde hoe we dit tegen kunnen gaan.

Elise: “In mijn tijd bij RoosRos ben ik al veel bezig geweest met het belang van levend groen. Het is leuk om een keer van iemand met zoveel kennis over het klimaat te horen dat bomen op veel verschillende manieren een bijdragen leveren. Ook het biobased bouwen is iets waar RoosRos veel mee bezig is. Het geeft je een boost om te horen dat de dingen waar RoosRos zich hard voor maakt daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.”

Margaretha: Een weerman met enorme passie en inzet voor de herplanting van bomen en het recyclen van plastic in olie en gas. Zijn missie; delen is vermenigvuldigen. Ik zal zijn boodschap zeker doorgeven aan anderen!”

Programmamaker Teun van der Keuken
Als twee spreker schoof Teun van der Keuken digitaal aan. Een leuke interactieve sessie. Elise: “Bij de sessie van Teun werd er ingegaan op de schaal van impact en hoe consumenten hier aan bij willen dragen. De echte veranderingen zouden eigenlijk veel gemakkelijker vanuit bedrijven en het liefst zelfs de overheid moeten komen.” Pieter vult aan: “Deze sessie zet je aan het denken, er zouden veel meer industrieën moeten overgaan op gerecycled plastic voor hun producten. Bij mij heeft hij nog meer bewustwording gecreëerd.”

Elise: “De lezingen van de boostdag waren beide inspirerend en erg goed gekozen voor RoosRos. Ze sluiten aan op zaken waar wij als kantoor mee bezig zijn en bieden net die extra achtergrondkennis en bevestiging dat wij als bureau, ons hard moeten blijven maken om deze onderwerpen mee te nemen in onze ontwerpen.”