hero

Altrad Hertel completeert Pier 4 Waalhaven

Nieuws/25 April 2019

Met het slaan van de eerste paal voor het nieuwe pand van industrieel dienstverlener Altrad Hertel Industrial Services nadert Pier 4 in de Waalhaven zijn voltooiing. Eind dit jaar zal het bedrijf de nieuwe locatie kunnen betrekken. Daarmee zijn alle kavels vergeven en is de metamorfose van Pier 4 tot hotspot voor hoogwaardige dienstverlenende bedrijven voor het haven-industrieel complex een feit.

“We zijn zeer gelukkig met de keuze van Altrad Hertel voor de Waalhaven”, aldus Ronald Paul, Chief Operating Officer van het Havenbedrijf Rotterdam. “We ontwikkelen daar hét maritiem, industrieel en logistiek servicecluster van Rotterdam. De komst van een belangrijke speler als Altrad Hertel is echt een aanwinst.”

Van isolatie tot schilderwerk
Altrad Hertel is, als onderdeel van Altrad Services Benelux, een full-service onderhoudspartner voor industriële opdrachtgevers. Ze levert onder andere diensten op het gebied van isolatie, werken op hoogte, thermografie, schilderwerk en asbestverwijdering en heeft een sterke positie in de Rotterdamse olie- en (petro)chemische industrie. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf maakt sinds 2015 onderdeel uit van de Franse Altrad Group; een organisatie met meer dan 40.000 medewerkers in meer dan honderd landen.

Slimbouwen
De locatie aan de Opijnenstraat in de Waalhaven wordt het Nederlandse hoofdkantoor. Het pand krijgt een transparante en industriële uitstraling. Samen met Jos Lichtenberg, emeritus-hoogleraar Product Ontwikkeling Bouw (TU Eindhoven) en grondlegger van het ‘slimbouwen principe’, is een concept ontwikkeld waarin prettig (samen)werken centraal staat, met onder andere spreekkamers, stilteruimtes en informele ontmoetingsplekken. De realisatie van het pand is een samenwerking van onder andere RoosRos Architecten, en constructeur IMd

Metamorfose Waalhaven
De Waalhaven heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Samen met de gemeente en het bedrijfsleven ontwikkelde het Havenbedrijf Rotterdam dit gebied tot hét maritiem, industrieel en logistiek servicecluster van Rotterdam. De openbare ruimte is opgeknapt, de bereikbaarheid (met het openbaar vervoer) vergroot en de verkeersdoorstroming verbeterd.

De Waalhaven ligt midden in het maritiem en offshore cluster van de Rotterdamse haven en op een steenworp van twee sterke industriële clusters: Botlek en Europoort. De bedrijven in de Waalhaven vullen elkaar aan en versterken elkaar. Hun onderlinge samenwerking legt een stevige basis voor economische slagkracht. Ze liften mee op de verwachte groei in het offshore-cluster en de steeds grotere ladingstromen van en naar de Rotterdamse haven.