hero

540 woningen in Amsterdam

Nieuws/21 June 2019

In het westen van ons land is er een tekort aan woningen. Vooral de jongere doelgroep heeft moeite met een geschikte plek te vinden. Wij hebben meegewerkt aan de nieuwbouw van 540 woningen in Amsterdam. Het startblok Elzenhagen is inmiddels gereed en klaar voor gebruik voor haar inwoners.

Het terrein beslaat zes woonblokken. De woningen zijn modulair gebouwd en volledig duurzaam. Barry Dolk van bouwbedrijf Jan Snel geeft uitleg: “De woningen zijn volledig duurzaam gebouwd. Ze zijn uitgevoerd met een EPC van 0.15 en voldoen aan de Beng-eisen, ook waar het de luchtdichtheid betreft. De eisen voor permanente bouw vragen om een EPC van 0.4. Wij scoren dus nog een stuk beter. Daardoor is het energiegebruik van Startblok Elzenhagen bijzonder laag.”

Er is geen gasaansluiting, de pompen werken op zonne-energie en de woonunits hebben allemaal lage temperatuur vloerverwarming. Verder is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals de door ons ontworpen gevelbekledingen.

Bij het viertal naast elkaar gegroepeerde ‘urban villa’s’ overheerst het ‘parkgevoel’. Bij het hoofdgebouw een moderne, strakke uitstraling met grijstinten. Deze semipermanente gebouwen kunnen na tien jaar weer opnieuw worden ingezet op een andere locatie.