hero

Villa Numansdorp

Een prachtige villa ontworpen in een klassiek polderlandschap. Bij dit ontwerp is grondig nagedacht over de relatie tussen ‘haard’, de intieme woonkamer, en de ‘horizon’, het weidse landschap.

Ingeklemd tussen een langgerekte kavelsloot en een landschappelijk talud gaat het gebouw een symbiose aan met de omgeving. In het landschapsontwerp worden contrasten gezocht: tussen gecultiveerd en landschappelijk, tussen strak en ritmisch versus natuurlijk en organisch. Het architectonisch ontwerp gaat ook over contrasten tussen open en gesloten, introvert en extravert, hard en zacht.

Aan de straatzijde is het gebouw zeer gesloten en vormt een lange muur de overgang tussen de verschillende tuininrichtingen en tussen openbaar en privé. In de gesloten tuinmuur bevindt zich één opening waar de entree van de woning is geprojecteerd. Daarachter ontvouwt zich een transparant, open interieur dat vloeiend overloopt in de buitenruimte middels terrassen en een schitterend zwembad. Uiteraard voorzien van de nieuwste technieken op gebied van energie-besparing en energie-opwekking.

Opdrachtgever

Particulier