hero

Geslaagd gelaagd

Nieuws/27 November 2019

Een helder bouwconcept, vaste afmetingen, een vaststaand grid vanuit het denken in een lagenstructuur. Dit alles maakt de Beroepscampus Middelharnis tot een bijzonder gebouw. Het slaan van de eerste paal markeerde op woensdag 27 november de officiële start van de bouw. 

Een simpele structuur hoeft niet te betekenen dat het een saai gebouw wordt.” Projectarchitect Henk de Gelder over Beroepscampus Middelharnis.

“Door te werken met een lagenstructuur krijgt het gebouw een flexibel karakter. In dit onderwijsproject is sprake van meerdere lagen: het permanente skelet en de gevels; de semipermanente binnenwanden, plafonds, installaties en interieurcomponenten; en de inrichting van het gebouw. Lagen die los van elkaar zijn verwerkt tot een functioneel en duurzaam onderwijsgebouw. Niet alleen in materiaalkeuze, maar zeker ook in detaillering van de aansluitingen. Een gebouwstructuur en benaderingswijze die aanpasbaar en toekomstgericht is. Kortom een ge(s)laagd concept.” Aldus de Gelder.

De begane grond bestaat uit het praktijkgedeelte van de opleidingen. Daarboven bevinden zich de verdiepingen met de onderwijsruimtes. Het midden is echt het hart van de campus. Spel van licht en beleving is goed te zien vanuit het centrale punt.

Iedere ruimte is zo ontworpen dat er op een later tijdstip gemakkelijk wijzigingen kunnen worden doorgevoerd. Wellicht wordt het pand over een aantal jaar een wooncomplex, dit is door de gebruikte bouwstructuur makkelijk te realiseren. RoosRos is er van overtuigd dat gebouwen niet alleen gezond, maar ook toekomstgericht moeten zijn.

Op naar een bijzonder ge(s)laagd onderwijsgebouw!