hero

RoosRos wint Innovation Award

Nieuws/23 May 2019

Gisteren was de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019. Deze zesde editie vond plaats op het terrein van hotel ARA in de Drechtsteden. In de tuin met podia, ruim 250 gasten, livemuziek, diverse prijzen voor leerlingen en studenten en wervelende presentaties van de genomineerden werd als laatste de winnaar bekend gemaakt van de grootste prijs van de avond, de Innovation Award ZHZ 2019.

Wij hebben met onze inzending Architect 2.0 gewonnen!

Over tien jaar bestaat de architect in de huidige vorm niet meer. Aan de hand van vier pilotprojecten is onderzoek gedaan naar de toekomst. De Archi-O-loog maakt gebouwen van afval. De Arch-I-Tee van RoosRos ontwikkelde het tiny house Petit Place. Petit Place wordt aangeleverd als bouwpakket en is door de consument zelf samen te stellen op internet en in elkaar te zetten. Van copyright naar copyleft. Daarnaast zijn er nog de Arch-I-naut (zelfvoorzienend bouwen) en de Arch-I-energie (energieneutraal renoveren zonder bouwer).

Wij zijn ontzettend trots op onze collega’s, onze partners, onze opdrachtgevers, op jong talent die met elkaar nadenken over de transitie van het architectenvak en van de bouwkolom.
Vanuit ons RoosRos-LAB geven wij graag vorm aan het verder ontwikkelen van deze toekomst.

De komende weken zullen wij in verdiepende berichten nader ingaan op de Archi-O-loog, de Arch-I-Tee, de Arch-I-naut en de Arch-I-energie.